Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Realov Luka Jović preuzima dio Zvijezde 09

Preuzmite sliku

Nogometaš Reala iz Madrida Luka Jović preuzima dio Fudbalskog kluba Zvijezda 09 gdje će biti zadužen za sva sportska pitanja, potvrđeno je zvanično iz kluba koji se od prošle godine takmiči u Prvoj ligi RS-a.

Dvadesetčetvorogodišnji nogometaš na ovaj način želi da, kako se navodi iz kluba, pomogne mladima širom regiona, ali i klubu iz svog rodnog grada.

Jović je s sadašnjim rukovodstvom kluba podijelio svoje ideje i viziju koje bi klub podigle na viši nivo i od njega napravile konkurentnog rivala na terenima širom države.

Reprezentativac Srbije je napomenuo da će treninge i rad s nogometašima Zvijezde 09 biti povjeren stručnom i pouzdanom timu eksperata koji će raditi u interesu kluba i daljeg prosperiteta igrača.

“Prijateljstvo s osnivačem i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09. Želio bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radit ćemo na tome da osiguramo najbolje uslove za napredak mladih igrača”, izjavio je Jović.

Inače, Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etno selu Stanišići u Bijeljini, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Prve lige RS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,