Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real srušio Barcelonin rekord nepobjedivosti

Preuzmite sliku

Fudbaleri Real Madrida u dramatičnoj završnici revanš utakmice osmine finala Kupa kralja protiv Seville izbjegli su poraz i tako postavili novi nacionalni rekord po broju takmičarskih utakmica bez poraza. Susret je završen rezultatom 3:3, pa je tako “kraljevski” klub stigao do 40. susreta u nizu bez poraza, čime je srušio rekord najvećeg rivala Barcelone koja u 39 utakmica nije izgubila.

Vrijedi naglasiti i da se Real plasirao u četvrtfinale Kupa kralja, jer su izabranici Zinedinea Zidanea u prvom susretu na Santiago Berbnabeu slavili sa ubjedljivih 3:0.

Sinoćnji ogled u Sevilli nagovještavao je da bi Real mogao izgubiti nakon 39 utakmica. Posebno kada je u 77. minuti Vicente Iborra doveo domaćina u vodstvo od 3:1. Prethodno su za Sevillu golove dali Danilo koji je pogodio sopstvenu mrežu i novajlija Stevan Jovetić, a za Real Marco Asensio. No, aktuelni šampioni Evrope i svijeta još jednom su pokazali sjajan karakter. Prvo je Sergio Ramos u 83. minuti iz penala smanjio na 2:3, a zatim je Karim Benzema u trećoj minuti sudijske nadoknade postavio konačnih 3:3 i ispisao istoriju.

Osim Reala u četvrtfinale Kupa kralja plasirali su se: Barcelona, Celta, Eibar, Alcorcon, Atletico Madrid, Alaves i Real Sociedad.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,