Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real se oprostio od još jedne legende: Karim Benzema napušta Kraljeve

Preuzmite sliku

Godinama je bio u sjeni i podcijenjen od strane stručnjaka, ali odlaskom Cristiana Ronalda preuzeo je odgovornost u Real Madridu… i pokazao kakva je klasa.

Karim Benzema (35) na kraju sezone odlazi iz Real Madrida nakon isteka ugovora, potvrdio je Kraljevski klub na svojim stranicama.

Jednoj veličanstvenoj eri došao je kraj nakon 14 godina. Rušio je rekord za rekordom, pa je prošle sezone u 35. godini života zajedno s Lukom Modrićem osvojio Ligu prvaka i smjestio u svoje vitrine Zlatnu loptu.

“Real Madrid i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su kraj njegovom briljantnom i nezaboravnom periodu u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čovjeku koji je jedna od naših najvećih legendi”, napisao je Real Madrid.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Legenda Reala posljednji put će na Santiago Bernabeu istrčati danas od 18:30 kada kraljevski klub igra protiv Athletic Bilbaa posljednje kolo La Lige.

Došao je u Real 2009. godine, a početak nije bio lagan. Bio je suočen s kritikama i podcjenjivačkim komentarima. Zabijao je golove, ali nije uspio iskočiti pored najveće zvijezde Cristiana Ronalda. Njegovim odlaskom odlaskom 2018. godine ‘prodisao je’ i pokazao o kakvom genijalcu je riječ.

  • Za Real je u 647 utakmica zabio čak 353 gola, što ga smješta na drugo mjesto najboljeg strijelca u historiji kluba iza Crististiana Ronalda, a zauvijek će se pamtiti prošla sezona u kojoj je postigao 42 gola u svim takmičenjima. Osvojio je rekordnih 25 trofeja, koliko ima i Marcelo. Pet puta je podigao trofej Lige prvaka i svjetskog klupskog prvenstva, četiri puta je s klubom osvojio naslov prvaka Španije uz isti broj evropskih i španskih superkupova te tri Kupa kralja.

  • Već neko vrijeme pričalo se o potencijalnom odlasku, a buru među navijačima Reala digla je informacija kako mu je saudijski Al-Ittihad ponudio čak 400 miliona eura za dvije sezone.

    Real tako ostaje bez svog najboljeg igrača, legende i još jednog člana velike generacije koja polako odlazi u historiju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje