Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real razbio Liverpool na Anfieldu, velika pobjeda Napolija u gostima

Preuzmite sliku

Fudbaleri Real Madrida razbili su Liverpool u prvom susretu osmine finala UEFA-ine Lige prvaka rezultatom 2:5 i tako stigli nadomak plasmana u narednu rundu takmičenja.

Gledaoci su imali priliku pratiti reprizu prošlogodišnjeg finala najelitnijeg klupskog takmičenja, a navijači Liverpoola će ga sigurno imati želju što prije zaboraviti.

Redsi su do prednosti stigli u četvrtoj minuti, a strijelac je nakon asistencije Moa Salaha bio Urugvajac Darwin Nunez. Deset minuta kasnije Salah koristi veliku grešku Courtoisa i pogađa za novu erupciju oduševljenja.

U 21. minuti Benzema odigrao loptu za Viniciusa, a ovaj na sjajan način pogodio mrežu Alissona. Brazilac je postigao i drugi gol u 36. minuti susreta.

Doživjeli su Redsi svojevrsni “raspad sistema” u drugom dijelu.

Nisu se uspjeli izabranici njemačkog stručnjaka oporaviti od šokova iz prvog poluvremena, a Real je do preokreta stigao već nakon dvije minute igre u drugom dijelu. Modrić je izveo sjajan prekid, a Militao glavom matirao Alissona. U 55. minuti Benzema je šutirao, a lopta na putu do gola zakačila Joa Gomeza i tako prevarila Alissona.

Najbolji igrač planete za prošlu sezonu dokazao je klasu još jedanput u 67. minuti. Nova sjajna kontra Madriđana, Francuz se stigao i poigrati sa odbrnaom Liverpoola i još jednom matirati brazilskog čuvara mreže.

  • Napoli odigrao sjajan susret!

    Napolitanci igraju sjajno ove sezone. Jurišaju ka dugo čekanoj tituli prvaka Italije, a ništa lošije ne stoje ni u Ligi prvaka.

    Upisali su veliku pobjedu u gostima protiv Frankfurta rezultatom 0:2. Slavila je ekipa Luciana Spalettija preko Osimhena (40’) i Di Lorenza (65’). Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali je penal Khvaratskelije odbranio Kevin Trapp.

    Revanš mečevi na rasporedu su 14. i 15. marta ove godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje