Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real pozvao Haliliovića da trenira na Bernabeu, a želi ga i Vlado Jagodić

din haj alen halilovic PIXSELL
Preuzmite sliku

Kraljevski klub poslao zahtjev: Real Madrid pozvao Alena Halilovića da trenira na Bernabeu

din haj alen halilovic PIXSELL

Real Madrid poslao je u Maksimir zahtjev kojim se od Dinama traži da dopusti 16-godišnjem veznjaku Alenu Halilovića trenirati na Santiago Bernabeu, piše Index.hr.

Spominje se kako je transfer vrlo blizu realizacije te kako se njegova vrijednost penje i do vrtoglavih deset miliona eura. Prisjetimo se, još nakon njegovog debija u dresu Dinama pojavio se interes velikih evropskih klubova, među kojima su se najčešće spominjali United i City. Ne čudi stoga što kraljevski klub želi držati novog maksimirskog wonderkida na oku dok ne potpiše ugovor s Madriđanima.

Ne želi ovog supertalentovanog nogometaša samo kraljevski klub iz Madrida, želi ga i selektor naše mlade reprezentacije Vlado Jagodić koji je za medije izjavio kako će ovaj mladi nogometaš sigurno dobiti poziv u reprezentaciju BiH a na njemu je da odluči.

Alen Halilović počeo je trenirati nogomet u Nogometnoj školi Dinamo gdje je prošao nekoliko dobnih kategorija Dinamove škole. Halilović je sezone 2011./12. nastupao za kadete Dinama a u junu 2012. godine sudjelovao je na Međunarodnom turniru Mladen Ramljak kao najmlađi igrač u redovima Modre momčadi a od početka sezone 2012./2013. nastupa za juniore Dinama.

Krajem juna 2012. godine Halilović je potpisao profesionalni ugovor za Dinamo, a prvi seniorski nastup upisao je 29. septembra 2012. na stadionu Maksimir u Vječnom derbiju protiv splitskoga Hajduka.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: