Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid spreman za “remont” ekipe na ljeto

Preuzmite sliku

Real Madrid će ove sezone promijeniti dosta toga u igračkom kadru.

Naime, Kraljevi iz Madrida su jučer potvrdili angažovanje mladog talenta iz Brazila, 16-godišnjeg Viniciusa Juniora za čak 45 miliona eura.

A kako stvari stoje, Vinicius neće biti jedino pojačanje Reala, a najavljeni su i potencijalni odlasci iz kluba. Kako pišu španski mediji, Real Madrid će prekinuti saradnju sa nekoliko igrača ovog ljeta.

Dugogodišnji štoper Reala, Pepe, ove sezone sigurno mijenja sredinu. Nepoznanica je gdje će završiti zvanično, ali za sada se čini da svi putevi vode ka italijanskom Interu.

Sudbina Pepea će prema svemu sudeći zadesiti i Danila. Desni bek Reala koji se nije previše naigrao ove sezone je privukao interes Arsenala i PSG-a, piše Don Balon.

Još jedan član “Kraljeva”, Isco, će vjerovatno mijenjati sredinu. Veznjak Reala je na listi interesa mnogih klubova, a posljednje informacije govore da je čak i Barca spremna da se uključi u trku za njegove usluge.

James Rodriguez je vjerovatno najsigurnija opcija za napuštanje Madrida. Rodriguez ne želi ostati u Realu dok je pod trenerskom palicom Zidanea, a kao sigurna destinacija se navodi Manchester United.

Također, kako mediji prenose Zidane je rekao predsjedniku Perezu da krene u lova na zvijezdu Chelseaja N'Golo Kantea, tvrdi Don Balon.

Francuski stručnjak obožavatelj je omalenog defanzivnog veznjaka i želi imati dodatnu opciju osim Casemira na toj poziciji.

Neizvjesna sudbina i naredni period čekaju i Coentraoa, Moratu, Balea i Keylora Navasa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,