Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid po 35. put prvak Španije

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Real Madrid slavio je danas protiv Espanyola rezultatom 4:0 i tako četiri kola prije kraja La Lige osigurao 35. naslov prvaka Španije, javlja Anadollu Agency (AA).

Francuski reprezentativac Karim Benzema, koji je najbolji strijelac La Lige sa 26 golova, odigrao je 601. utakmicu za Real Madrid. Time je Benzema, koji je zabio 42 gola u 42 utakmice odigrane u svim takmičenjima ove sezone, stigao Fernanda Hierra, koji je šesti među igračima koji su najviše puta nosili Realov dres.

“Kraljevski klub“, koji samo u drugom kolu ove sezone nije bio lider na tabeli, trenutno je 17 bodova ispred najbližeg rivala Seville sa 64 boda, a 18 ispred Barcelone koja ima 63 boda i utakmicu manje.

Nakon osvojenog Superkupa Španije, Real Madrid je pod vodstvom 62-godišnjeg trenera Carla Ancelottija došao dog svog drugog ovosezonskog trofeja. U toku ove sezone ekipa Real Madrid postigla najviše golova u La Ligi (72), a primila 29 golova.

Italijanski fudbalski stručnjak ušao je u historiju kao prvi trener koji je osvojio prvenstvo u pet najjačih evropskih liga. Ancelotti je također osvojio naslov nacionalnog prvenstva u Engleskoj (Chelsea), Italiji (Milano), Francuskoj (Paris Saint Germain) i Njemačkoj (Bayern Minhen).

Real, koji je osvojio trofej na stadionu Santiago Bernabeu, titulu će proslaviti s navijačima na Cibelesovom trgu u centru Madrida, i objesiti klupski šal oko vrata kipa Cibelesa.

Real Madrid nije mogao proslaviti posljednji trofej koji je osvojio 2020. godine zbog epidemije COVID-19.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,