Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Real Madrid bez Garetha Balea četiri mjeseca

Preuzmite sliku

Bale se povrijedio prošle sedmice u utakmici Lige šampiona protiv Sportigna u Lisabonu i smatralo se da će njegov oporavak trajati dva, najviše tri mjeseca

Ispostavilo se da Garehta Balea čeka duža pauza nego što su to u Real Madridu, ali i on sam očekivali, navode španski mediji. No, tokom operacije desnog gležnja obavljenje, u utorak, u Londonu doktori su shvatili da je oštećenje veće, nego što se u početku činilo. Stoga sjajnog Velšanina umjesto dva to tri mjeseca oporavka, čekaju četiri.

Bale se povrijedio prošle sedmice u utakmici Lige šampiona protiv Sportigna u Lisabonu i smatralo se da će njegov oporavak trajati dva, najviše tri mjeseca. Do sada je Bale propustio prvenstvenu utakmicu sa Sporting Gijonom i kup ogled sa Cultural Leonesom, a njegov povratak na teren očekuje se tek početkom aprila naredne godine.

Ovo je definitivno šokantna vijest, koja će potresti svlačionicu Real Madrida uoči subotnjeg El Clasica protiv Barcelone. Osim velikog derbija Bale bi mogao propustiti još 14 utakmica u La Ligi, te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, nekoliko susreta u Ligi šampiona i u Kupu kralja. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,