Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rahimić: Protiv Sjeverne Irske očekujemo dobar rezultat, pobjedu

Preuzmite sliku

Pomoćnik Roberta Prosinečkog, Elvir Rahimić, rekao je da su dojmovi na ovom okupljanju najbolji.

– Dojmovi su najbolji. Uslovi su super. Radimo dobro. Sve ide po planu. Što se tiče utakmice protiv Sjeverne Irske sigurno da očekujemo dobar rezultat, pobjedu, rekao je Rahimić.

Reprezentaciji nedostaje nekoliko fudbalera, pa će s toga i biti teško, ali Rahimić se nada da to neće omesti naše fudbalere.

– Sigurno da će biti teško. Svi ste upoznati da imamo povrijeđenih igrača, ali nadamo se da nas to neće omesti.

Novinare je interesovalo da li se s obzirom na povrede prate i neka nova imena koja će se uvesti u reprezentaciju.

– Da. Sigurno da se traži, da se prate i novi igrači. Ima mnogo imena. Prati se i mlada reprezentacija, i tamo ima dosta igrača koji mogu da pomognu seniorskoj reprezentaciji.

Rahimić je istakao da je odrađena analiza protivnika, i da će igračima ukazati na glavne odlike igre protivnika.

– Odradili smo analizu, to ćemo reći i igračima. Ono što smo mi vidjeli najopasniji su u prekidima, to im je glavno oružje, i na to ćemo igračima skrenuti pažnju.

Za kraj, novinari su upitali Rahimića i da uporedi stanje u reprezentaciji kada je on igrao i sada.

– Teško je upoređivati prošlo vrijeme i sada. Sigurno da je reprezentacija obnovljena gotovo skroz. Ima mnogo novih igrača. Neki igrači su otišli, neki se i oprostili. To su velike zvijezde, koje su igrale u velikim klubovima i njih je mnogo teško zamijeniti i teško je naći igrače takvih kvaliteta. Ali, ovdje je nešto drugo. Ovdje ima mladost, želja, htjenje za dokazivanje i rezultat. Ne kažem da tako nije bilo prije, i tada smo mi isto htjeli, ali sada je drugo vrijeme i sada je mnogo interesantno. Ovo je reprezentacija od koje mi očekujemo mi mnogo od budućnosti. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: