Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radulović: Igrat ćemo napadački i na pobjedu

Preuzmite sliku

Nogometna selekcija Crne Gore, pred večerašnji trening na zeničkom Stadionu “Bilino polje”, gdje će sutra protiv selekcije Bosne i Hercegovine (20.45 sati) igrati duel 5. kola grupe 3 UEFA Lige nacija B, održala je pres-konferenciju sa koje su najavili igru na pobjedu.

Crnogorci su, nakon junskog remija na svom terenu protiv “Zmajeva” rezultatom 1:1, savladali u gostima s uvjerljivih 3:0 Rumuniju te ostali u igri za prvo mjesto u grupi 3. Sada samo jedan bod zaostaju za bh. reprezentacijom, koja ima osam bodova, a Crna Gora sedam.

Na pitanje novinara odgovarali su selektor Miodrag Radulović i napadač Stevan Jovetić, koji u prošlom meču u Podgorici nije igrao. Jovetić je kazao da je gledao tu utakmicu, u kojoj je, kako je dodao, bh. tim imao više posjed lopte.

– Očekujem dobru utakmicu, dobru atmosferu i neka bolji pobijedi – kazao je Jovetić, koji je i istakao kako vjeruje u uspjeh svog tima.

Imaju, dodao je, dobrog selektora i dobre igrače te vjeruje da će se i “njima namjestiti”. Na konstataciju kako su navijači dvije selekcije pokazali veliki međusobni respekt prilikom junskog meča u Podgorici, Jovetić je naglasio kako se nada da će tako ostati i nakon meča u Zenici.

Standings provided by SofaScore

– I mi igrači imamo super odnose između sebe pa tako treba i da ostane. Neka sutra bolji pobijedi- kazao je Jovetić, koji je dodao kako se ovog puta nije čuo ni vidio s Edinom Džekom.

Selektor Radulović svjestan je da bh. tim, za koji je kazao da im je u Podgorici nametnuo ritam igre, ali je uvjeren kako i oni imaju svoje adute.

– Ovo je istinski derbi naše grupe. Igraju dvije ekipe koje su najviše pokazale, koje su dale po šest golova. Naša je ekipa zaslužila ovakvu šansu, prije svega zbog borbenosti i odnosa prema grbu…

Biće teško, a bh. tim jako cijenim. Rekao sam i prošle godine da će, za godinu-dvije, ovo biti dvije dobre selekcije- kazao je Radulović, koji je napomenuo kako mu je drago da je bio u pravu, mada, u tom trenutku, nije bilo puno onih koji su mu vjerovali.

Podvukao je kako se nada da će sutra oni biti miljenici sreće te da će ponoviti junska izdanja, pogotovo protiv Rumunije. Naglasio je kako sutrašnja utakmica ne mora biti i odlučujuća ni za jedan tim, jer je, kazao je, svjestan da njegovom timu neće biti lako u zadnjem kolu na svom  terenu u Podgorici protiv Finske, kao ni BiH u gostima kod Rumunije. Rumuni su, kazao je, jako opasan i kvalitetan tim.

– Sutra igramo samo za tri boda. Od tri rezultata, nama dva odgovaraju…Normalno da ćemo igrati napadački, jer profil igrača nam odgovara- najavio je Radulović.

Uvjeren je da susret neće završiti bez golova, a raduje se, kazao je, što će igrati na stadionu u Zenici, za koji ga vežu lijepe uspomene.

Radulović je napomenuo kako ima još nekih dilema oko sastava, ali da će pokušati funkcionisati i igrati kao i u pomenutom meču u gostima protiv Rumunije.

Najavio je kako će sutra biti najveća grupa navijača koja ih bodrila na nekom gostujućem meču te da se nada da će im se dostojno odužiti za podršku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje