Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radio u trgovini da bi preživio, danas najbolji igrač PL-a

Preuzmite sliku

Bezbroj inspirativnih priča krije moderni fudbal i njegove glavne zvijezde. Brojni su igrači u prošlosti teška djetinjstva mijenjali uspješnim karijerama, a posebno lijepu priču ispričao je ponajbolji igrač engleskog Premiershipa.

Diego Costa ove sezone briljira, rešeta mreže i vodi Conteov Chelsea ka novoj tituli prvaka, a ne tako davno, prije petnaestak godina, sve je izgledalo tako daleko.

Rođen je u izuzetno siromašnoj porodici, igrao fudbal na ulici i ništa nije slutilo na planetarni uspijeh koji je uslijedio.

Kao petnaestogodišnji mladić, morao je već naporno raditi u trgovini svog ujaka, tako je zarađivao novac prije potreban za puko preživljavanje svoje porodice. A novca je uvijek bilo premalo, katkad ga nije bilo dovoljno ni za hranu. Ali, nije to Costi smetalo da dođe do samog vrha.

Ujak trgovac, imao je određene veze u lokalnom klubu, Diego je zaigrao, potom stigao u Evropi, borio se, ali tek u 23. godini je procvjetao.U paklenoj konkurenciji stigao je do prvog tima Atletica, a potom je stigao i transfer karijere u Chelsea.

Tamo je i danas, najbolji i najkorisniji, redovno zabija i svakodnevno dokazuje koliko lijepe ljudske sudbine mogu biti. Iz siromašne brazilske provincije, do vrha Premiershipa. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,