Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rade Krunić: Na terenu dajemo maksimum iako to možda ne izgleda tako

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić kazao je da su u timu svjesni da ih sutra protiv Italije očekuje teška utakmica, ali i da fudbaleri znaju šta treba da rade na terenu i da će maksimumom zalaganja pokušati doći do dobrog rezultata, javlja Anadolu Agency (AA).

Član italijanskog Milana je na službenom pressu uoči sutrašnjeg meča Lige nacija između BiH i Italije kazao da je na igračima da ispune sve zadatke koji im iz štaba budu zadani.

“Na posljednjim mečevima je to izostalo i izostali su i rezultati. Mislim da ja i moji saigrači dajemo maksimum i sve od sebe na svakoj utakmici, iako to vama možda ne izgleda tako. Naravno da možemo i moramo više. Ja mislim da dajemo maksimum i da će tako biti i sutra”, kazao je Krunić.

Krunić je također kazao da poznaje nekoliko reprezentativaca Italije, a posebno saigrače iz Milana te je dodao da zna da su u Sarajevo došli sa željom da pobijede na “Grbavici” i ostanu u doigravanju za prvaka Lige nacija.

Komentirajući aktuelnu situaciju unutar reprezentacije nakon nekoliko loših rezultata, Krunić je kazao da kao fudbaler ne može govoriti o nedostacima unutar reprezentacije, ali da smatra da bi sve izgledalo drugaččije i da bi svi hvalili taj tim da je uspio savladati Sjevernu Irsku u doigravanju za plasman na EURO.

“Mislim da ne bi sve trebalo zavisiti od rezultata jedne utakmice”, zaključio je Krunić.

Član stručnog štaba reprezentacije BiH Adnan Čustović kazao je da selektor Bajević trenutno na raspolaganju ima 21 fudbalera i dva golmana, a da čekaju nalaze testova na koronavirus kojima su svi u timu testirani jutros.

U timu nisu četiri člana koji su zaraženi koronavirusom, uključujući i napadača Armina Hodžića.

“O sastavu tima ćemo više znati nakon večerašnjeg treninga. Igrači su još uvijek umorni nakon meča u Holandiji pa ćemo vidjeti poslije današnjeg treninga ko je spreman i odrediti sve detalje”, kazao je Čustović.

Čustović je za selekciju Italije kazao da je to tim koji uvijek igra na pobjedu i koji nije izgubio u ovom takmičenju.

“Znamo da će biti teška utakmica, znamo da ni Holanđani, ni Poljaci nisu našli način da ih pobijede. Oni imaju uvijek taj naboj i to se vidi već na pjevanju himne. Imaju i oni problema sa koronom i sa sastavom, tako da bi tim iz meča protiv Poljske trebao igrati i protiv nas, sa jednom ili dvije promjene”, kazao je Čustović.

Čustović je dodao da nacionalni tim BiH sutra protiv Italije očekuje teška utakmica protiv jake i fizički i tehnički spremne ekipe u kojoj ima više igrača koji individualnom kvalitetom mogu riješiti utakmicu.

O atmosferi u timu Čustović je kazao da su svi razočarani, jer ove godine nemamo još niti jednu pobjedu, ali misli da je grupa A Lige nacija ipak bila prejaka za selekciju BiH, jer su tu sve najjače selekcije Evrope.

“Ja BiH volim i kad gubi i kad pobjeđuje. Protiv Sjeverne Irske smo trebali pobijediti i plasirati se u finale doigravanje za plasman na EURO i razočarani smo time. Protiv Irana smo mogli bolje i trebali pobijediti”, kazao je Čustović.

Poredeći vrijednost igrača na Transfermarktu, Čustović je kazao da treba biti realan i priznati da ekipe kakve su Holandija i Italija predstavljaju velesile.

Izabranici bh. selektora Duška Bajevića sutra će na sarajevskoj “Grbavici” u 20.45 sati igrati meč posljednjeg, šestog kola Lige nacija u Ligi 1 i biće to posljednji meč selekcije BiH u elitnom društvu takmičenja s obzirom da će naredne sezone igrati u Ligi B. Italija pobjedom želi zadržati prvo mjesto u grupi i izboriti nastup na završnom turniru Lige nacija koji će se igrati upravo u toj zemlji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje