Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

\”Zmajevi\” u novim dresovima

sorc
Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu igrat će u novim dresovima promovisanim u februaru mjesecu na prijateljskom meču protiv domaćina već pomenutog Svjetskog prvenstva, selekcije Brazila.

\"sorc\"Dresovi koje će \”Zmajevi\” nositi u naredne dvije godine proizvedeni su po najmodernijim standardima kvalitete sportske opreme, te u ovome trenutku predstavljaju jedne od najkvalitetnijih dresova koje trenutno nose svjetske fudbalske reprezentacije.

Iako je proizvođač dresova našoj reprezentaciji isti još od 2008. godine, a to je italijanska sportska marka \”Legea\”, čini se kako je novi dres Sušićevih izabranika znatno kvalitetniji i savremeniji od dosadašnjih koje su nosili njihovi prethodnici.

Osim posebnih detalja posvećenih našoj reprezentaciji, poput koncem zlatne boje izvezenim natpisom \”Bosna i Hercegovina\” na stražnjem dijelu kragne, ovaj dres ističe se već izuzetno visokom kvalitetom čija je glavna karakteristika poseban sistem višezonskog prozračivanja koji će našim \”Zmajevima\” omogućiti, kroz poseban sistem isparavanja, očuvanje fizičke pripremljenosti što duži vremenski period.

Naime, kao malo koji dres današnjice, majica naših fudbalskih reprezentativaca nudi više zona na dresu za prozračavanje, počevši od velike rupičaste zone preko više od pola stražnjeg dijela dresa, pa do više trakastih rupičastih zona na prednjem dijelu dresa.

Sve gore navedeno omogućilo je posebno dostignuće \”Legea\” inženjera \”Tree tech\” sistem kreacije dresova koji garantuje tri karakteristike a to su prozračnost, komfort i trajnost.

Također vrijedi napomenuti da je novi dres naših \”Zmajeva\” jedan od najlakših od svih dresova koje nose svjetske reprezentacije, te da su obilježja proizvođača \”Legea\” i Nogometnog saveza BiH dizajnirana u skladu sa najmodernijim UEFA pravilima.

Već tradicionalno, naša fudbalska reprezentacija u gore navedenom periodu nosit će dresove u bijeloj i plavoj boji.

\"dresprez\"

Tuzlanski.ba / Reprezentacija.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: