Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Publika na Koševu aplauzom ispratila fudbalere Slobode (VIDEO)

Preuzmite sliku

FK Sloboda je prvi polufinalista Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je sa ukupnih 5:1 iz dva susreta porazila tim Sarajeva.

Igrači Husrefa Musemića danas su na stadionu Asim Ferhatović Hase u potpunosti nadigrali Sarajevo u svim segmentima igre.

Mreže domaćina bila je načeta već u 11 minuti kada ja Sloboda nakon greške domaćih fudbalera i sjajnog kontranapada povela preko Veselinovića.

Mladen Veselinović je nakon  kardinalne greške Kadušića u 52. minuti susreta postigao i svoj drugi pogodak, Zeba je prije toga dobro prošao te nesebično uposlio Veselinovića koji postiže svoj drugi gol na ovom susretu.

Sudbinu Sarajeva zapečatio je Mersudih Ahmetović koji sjajno koristi asistenciju Mehidića, zatim pogađa mrežu Sarajeva što je publika na Koševu ispratila aplauzom.

Takođe treba spomenuti da se Sarajevo u ovom meču u potpunosti obrukalo ukoliko se u obzir uzme statistika broj šuteva u okvir gola kao i broj izglednih prilika za postizanje gola.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka navijači Sarajeva aplaudirali su fudbalerima Slobode, a nakon toga su skandirali “Ješiću odlazi”, “Uprava napolje”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje