Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

PSG otpustio trenera Thomasa Tuchela

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Paris Saint-Germain (PSG) objavio je danas da je otpušten trener Thomas Tuchel, nakon dvije i po godine provedene na klupi francuskog šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zanimljivo odluka rukovodstva PSG-a saopštena je nekoliko sati nakon što je tim sinoć u duelu Lique 1 sa ubjedljivih 4:0 savladao Strasbourg.

Tuchel je preuzeo “svece“u junu 2018. godine i od tada osvojio dva naslova šampiona naslove prvaka, te po jedan trofej u Kupu i Liga kupu Francuske. Njemački stručnjak prošle sezone je odveo Parižane do finala Lige šampiona u kojem su poraženi od minhenskog Bayerna, rezultatom 0:1.

Tuchel je imao ugovor sa PSG-om do kraja tekuće sezone, ali je saradnja prekinuta ranije.

PSG je trenutno na trećem mjestu francuskog prvenstva sa bodom zaostatka iza vodećeg dvojca Olympique Lyon i Lille. Također, klub se plasirao u osminu finala Lige šampiona, gdje će se u februaru naredne godine sastati sa Barcelonom.

Iako iz kluba nisu objavili kada će imenovati novog trenera, francuski mediji već su objavili kako je najozbiljniji kandidat za klupu “svetaca“ Mauricio Pochettino, nekadašnji menadžer Tottenhama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje