Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

PSG blizu dovođenja Casillasa

Preuzmite sliku

Jedan od najvećih golmana u historiji nogometa, Iker Casillas bi ovo ljeto mogao pojačati redove Paris Saint-Germaina, javljaju francuski mediji.

“Svetom” Ikeru ovo ljeto ističe ugovor sa Portom, a sve izvjesnije je da će bivši golman Real Madrida budućnost potražiti u novom klubu.

PSG je ekipa koja ima ambicije da zasjedne na evropski fudbalski tron, a kao glavni problem što ovaj francuski klub još ništa nije napravio u Ligi prvaka je pozicija golmana. Casillas bi bio idealno rješenje, barem trenutno, s obzirom na njegovo iskustvo. Bivši španski reprezentativni golman je sa “Furijom” osvajao Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a u dresu Reala je tri puta podizao pehar Lige prvaka.

Kako navodi ugledni L'Equipe, sadašnji golman Porta velika je želja pariskih šeika, tačnije, novog sportskog direktora PSG-a Antera Henriquea. Upravo je Henrique prije dvije godine u Porto doveo 36-godišnjeg Casillasa.

Ranije se pisalo kako bi popularni golman mogao završiti u Liverpoolu, a on sam je u nedavnom intervjuu kazao da ne bi imao ništa protiv da zaigra u Serie A, međutim, kako sad izgleda, Casillas će karijeru nastaviti podno Eiffelovog tornja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,