Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvo dijete u Napulju dobilo ime Khvicha, a otac mu je Diego Armando

Preuzmite sliku

Fudbaleri Napolija nadomak su historijske titule u italijanskom šampionatu, s obzirom na to da imaju 16 bodova više od prvog pratioca na tabeli Serije A. 

Zasluge za to idu čitavom timu, ali nema sumnje da su predvodnici pisanja istorije dvije “udarne igle” Napolitanaca, Viktor Osimhen i Khvicha Kvaratskhelia.

Gruzijski reprezentativac je u kratkom vremenskom roku postao miljenik navijača Napolija, koji su mu pokazali koliko ga vole, dodjelivši mu nadimak “Kvaradona”, po uzoru na legendarnog Diega Armanda Maradonu, čije ime nosi i stadion u Napulju.

Ipak, nisu tu stali Napolitanci, već su otišli i korak dalje, i uradili nešto što dovoljno pokazuje kolika je fudbalska “ikona” postao Kviča.

Naime, jedan par u Napulju, svom sinu je dao ime Daniele Khvicha, a mališan rođen 31. marta, postao je prva beba koja je dobila ime po popularnom fudbaleru.

  • Sasvim je jasno da su dječakovi roditelji veliki navijači Napolija, ali ono što je posebno interesantno je da je otac dječaka rođen 1986. godine, i zove se ni manje, ni više nego Diego Armando, po uzoru na jednog od najboljih svih vremena, velikog Maradonu.

    Nema sumnje da bi ovo mogao da postane jedan trend, i to ne samo u Napulju, već u čitavoj Italiji, pogotovo ako Napoli dođe do dugo čekanog “Scudetta”.

    “Sjećam se kada su u Napulju mnoge bebe dobile ime Diego Armando i to se događa i sada. Ponekad naiđem na nekoga s ovim imenom i drago mi je da ga upoznam.”

    “Mi u Napulju dajemo srce našim voljenim šampionima.”

    “Nogometno naslijeđe”, neki su od komentara ispod objave.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje