Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi trener Slobode Milenko Bošnjaković: Admir Smajić tim menadžer i glavni koordinator svih pogona

Preuzmite sliku

Prozivku nogometaša Slobode sutra na Tušnju neće obaviti Slavko Petrović, nego Admir Smajić.

Iako je na službenoj stranici Slobode najavljeno da će danas u 10.00 sati prvi trening Tuzlaka voditi Petrović, koji je bio na čelu stručnog štaba Slobode u drugom dijelu minulog prvenstva BiH, došlo je do neočekivanog obrta.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je za Fenu da su razgovarali i korektno se rastali s Petrovićem, ali da se mijenja koncept ekipe za naredni šampionat.

– Želimo promijeniti koncept i uozbiljiti rad s ekipom, pa smo se odlučili za Smajića, koji je proslavljeno nogometno ime. On će biti tim menadžer i glavni koordinator svih pogona u Slobodi. Prvi trener bit će Milenko Bošnjaković, a ostat će u stručnom štabu sadašnji pomoćnici Spahić i Ribić, dok ćemo angažovati još kondicionog trenera – rekao je Mujkanović.

Smajić je kao igrač nastupao za beogradski Partizan i švicarske klubove Neuchatel Xamax, Basel i Young Boys. Igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije i BiH, dok je kao trener vodio ekipe Young Boysa i francuskog Siona, a jedan mandat bio je i selektor U-21 reprezentacije BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,