Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi put u trenerskoj karijeri: Amar Osim se neće boriti za titule, nego za opstanak (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački nogometni trener Amar Osim, nakon brojnih uspjeha sa Željezničarom, prije mjesec dana je krenuo u novi izazov.

Preuzeo je katarski klub Al Kharaitiyat , a njegov glavni zadatak će biti da osigura opstanak kluba u ligi.

Reporter Al Jazeere Emir Delić je bio na treningu ovog kluba. Amar Osim je sa balkanske zime, prešao na katarski vjetar i kišu.

On se privikava na novi život, a do sada je dvaput radio u inostranstvu, prvi put na Dalekom, a sada na Bliskom Istoku.

Prosječan klub

Al Kharaitiyat je prosječan katarski klub ne baš velikih ambicija. Prvi dio prvenstva je završio 12-ti od 14 ekipa, a tadašnji francuski trener je dobio otkaz.

Na treninzima se govori i naš jezik, a trener golmana Zoran Stojanović je iz Srbije. Četvrtu godinu je u timu i kaže da Amar Osim pravi pobjedničku atmosferu.

Borba za trenerovo povjerenje zna biti i vrlo žestoka, a posljedice teške. Sviđaju mi se Osimove metode. Unio je neke promjene u tim, više radimo s loptom, što nam je prije nedostajalo. Polako se prilagođavamo njegovom ritmu i sigurno ćemo biti bolji u nastavku prvenstva“, kazao je Stojanović.

Ovdašnje shvatanje profesionalizma, nije isto kao u Evropi. Igrač može i preskočiti trening bez opravdanja, a da ne snosi sankcije zbog toga.

Prvi put u trenerskoj karijeri, Amar Osim se neće boriti za titule, nego za opstanak.

(Al Jazeera/Foto: Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,