Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvi domaći poraz Slobode: Željezničar na Tušnju slavio pobjedu rezultatom 2:0

Preuzmite sliku

Večeras je na Tušnju odigran susret 4. Kola M:tel Premijer lige BiH, između Slobode i Željezničara. Gosti iz Sarajeva slavili su pobjedu rezultatom 2:0 i na taj način “Plavi” su zadržali lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli sa maksimalnim učinkom.

Već u 9. minuti susreta hladan tuš na Tušnju, Štilić je ubacio loptu za Lendrića, koji je sa lakoćom pogodio za vodstvo Željezničara na Tušnju. Minimalnim vodstvom gostiju iz Sarajeva okončano je prvo poluvrijeme.

Drugi pogodak za goste iz Sarajeva postiglo je otkrovljenje sezone, Mustafa Mujezinović. Poslije sjajne akcije i dvostrukog duplog pasa sa Semirom Štilićem Mujezinović je izašao sam pred Golubovića i rutinski zabio, ovo mu je bio četvrti gol u sezoni.

Do kraja susrta promjene rezultata nije bilo pa je Željezničar pobjedom na Tušnju ostvario maksimalan učinak od četiri pobjede u isto toliko susreta, dok su fudbaleri Slobode zabilježili prvi domaći poraz u okviru M:tel Premijer lige BiH.

U narednom kolu fudbaleri Slobode gostuju ekipi Zrinjskog dok Željezničar dočekuje Mladost DK i ima veliku priliku da nastavi ovaj sjajan niz. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Vezano | Navijači Slobode sa brda, prozora i balkona posmatraju susret protiv Željezničara 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje