Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvenstvo BiH: U prvom meču polufinala pioniri Slobode remizirali protiv dobojske Sloge (FOTO)

Preuzmite sliku

Prvi polufinalni meč pionirskog prvenstva BiH između naše mladih fudbalera i dobojske Sloge odigran je danas na pomoćnom stadionu Tušanj.

Crveno – crni nisu uspjeli ostvariti prednost pred uzvrat u Doboju, a utakmica je okončana remijer 1:1 (0:1).

Iako su izabranici trenera Damira Đulića od prve minute krenuli agresivno ka golu gostiju, Dobojlije su kako je vrijeme odlicalo preuzimale terensku inicijativu.

Najbolju priliku za Crveno – crne u prvom dijelu imao je Hodžić, no njegov udarac glavom poslao je loptu tik kraj lijeve stative gola Sloge.

Vrlo brzo Dobojlije dolaze do vodstva. Igrala se 16. minuta kada je Vasiljević nakon kornera bio najspretniji pred našim golom i glavom zatresao mrežu Crveno – crnih.

Naši pioniri nakon vodstva Sloge djelovali su poprilično konfuzno na terenu, te do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli povezati konce igre i ozbiljnije zaprijetiti golu Dobojlija.

U drugom poluvremenu gosti nastavljaju sa sigurnom igrom, te vrlo brzo dolaze u priliku za povećanje vodstva. Srećom, naš golman Pirić sjajno interveniše u situaciji “oči u oči” sa gostujućim napadačem, te spašava našu mrežu.

Crveno – crni su nešto bržom i agresivnijom igrom krenuli na sve ili ništa, no morali su biti vrlo oprezni obzirom da je Sloga iz kontranapada često dolazila u priliku da ponovo ugrozi naš gol.

Jedna od takvih situacija desila se krajem meča, no ponovo je golman Pirić spasio naš gol kada je sjajno odbranio još jedan udarac gostiju koji su se našli neometani u prilici da povećaju vodstvo.

Nepisano fudbalsko pravilo kaže da se propuštene prilike kažnjavaju, a upravo to se desilo Dobojlijama.

U situaciji kada su imali dobijen meč i priliku da sa većom prednošću dočekaju uzvrat, Crveno – crni su došli do poravnanja. Golman gostiju napravio je veliku grešku u svom šesnaestercu, a nakon dosuđenog indirektnog udarca Eldin Omerović u 69. minuti trese mrežu Sloge za konačnih 1:1.

Naši pioniri odigrali su jednu neuvjerljivu partiju, no u uzvratu koji se igra u srijedu (24. juni) u Doboju sa početkom od 18 sati očekuje se da pruže mnogo bolju partiju i plasiraju se u finale gdje brane titulu bh. šampiona. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje