Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvak BiH u futsalu putuje u Španiju: Ako ćemo se plašiti Saviole ne trebamo ni ići na put

Preuzmite sliku

Prvak BiH u futsalu FC Salines Tuzla City u srijedu ujutro putuje na daleki put u Andoru gdje će s ekipom FC Encamp odigrati utakmicu preliminarne runde Futsal Lige prvaka, javalja Anadolu Agency (AA).

Prije puta u Andoru tuzlanski klub je obavio i posljednji trening te spremno i sa puno optimizma čeka susret sa Encampom za koji nastupa nekadašnji slavni nogometaš Javier Saviola.

“Spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Prikupili smo dovoljno informacija o našem protivniku. Znamo da za njih igra Saviola, ali ako ćemo se plašiti jednog igrača onda ne trebamo ni ići na put. Optimista sam i vjerujem da ćemo u najboljem svjetlu predstaviti BiH i Tuzlu“, kaže Predrag Raić, trener FC Salines Tuzla City.

  • Bh. prvaci iz Tuzle su lošije otvorili nacionalno prvenstvo. Poslije pet odigranih kola imaju tri pobjede i dva poraza. No, igranje u kvalifikacijama za Ligu prvaka je veliko priznanje i izazov.

    “Pripremamo se za ovu utakmicu tri mjeseca. Možda je Encamp mala nepoznanica za nas, ali smatram kako imamo šta da pokažemo. Znamo da za njih igra Saviola, ali jedan igrač nije ekipa. Jeste izazov što igramo protiv njega, ali ću gledati svoje saigrače, a ne njega. Ne ide nam u prilog dalek put, ali ćemo imati dva dana za odmor i pripremu za utakmicu“, kaže Slobodan Rajčević, kapiten FC Salines Tuzla City.

    Utakmica preliminarne runde Lige prvaka u futsalu između FC Encamp i FC Salines Tuzla City igraće se 28. novembra sa početkom u 19 sati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje