Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva utakmica i odmah hatt-trick: Filmski debi Erlinga Brauta Haalanda u dresu Dortmunda

Preuzmite sliku

Četiri minute. Samo toliko je bilo potrebno da se Norvežanin Erling Braut Haaland upiše u listu strijelaca u svom novom klubu, Borussiji iz Dortmunda. Ne samo to. Donio je preokret i pobjedu svom novom timu. 

Za to mu je trebalo 20 minuta.

A ima samo 19 godina.

Ovaj fudbaler koji je igrama za Red Bull Salzburg u Ligi prvaka skrenuo pažnju na sebe u prvim minutama zimskog prelaznog roka prešao je u redove Milionera, ali malo je ko očekivao da će u prvom meču drugog dijela prvenstva ovaj napadač postići tri gola, napraviti preokret i donijeti pobjedu ekipi koja se ove godine želi boriti za vrh Bundeslige.

Dortmund je gostovao Augsburgu u 18. kolu, prvom nakon trosedmične pauze. Do 46. minute gubili su sa 2:0, a golove su dali Niedenrechner i Richter za Augsbrug, klub iz Bavarske. Brandt je smanjio u 49. minuti, a onda je strijelac prvog gola za domaće povećao prednost na 3:1. Igrala se 55. minuta.

U 99 posto slučajeva ekipu koja gubi sa dva razlike u gostima otpisali, ali ne i Dortmund koji u 56. minuti ubacuje svoju zimsku akviziciju ne sanjajući da će dobiti filmski zaplet i rasplet.

U 59. mintui Haaland smanjuje na 3:2 na asistenciju Sancha. Sancho u 61. donosi poravnanje na 3:3, nakon čega na scenu ponovo stupa Norvežanin čija inicijalna vrijednost od 20 miliona eura će vrtoglavo porasti nakon ovog meča.

Haaland u 70. pogađa za preokret i rezultat 3:4, da bi u 79. minuti pogodio i za 3:5 i time postavio konačan rezultat.

Ovo je Dortmundu bio deveti trijumf u sezoni. Trenutno su na poziciji broj četiri, sa 33 boda, koliko ima Bayern koji se nalazi poziciju iznad. Prvoplasirani je Leipzig sa 37. dok Moenchengladbach na drugom mjestu ima 35 osvojenih bodova. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje