Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva kuća Diega Maradone je muzej i sve izgleda kao 1987. godine

Preuzmite sliku

Mjesec dana poslije smrti Diega Armanda Maradone, njegova prva kuća, koja je pretvorena u muzej, “preplavljena” je posjetiocima.

Ova kuća je ustupljena Maradoni i njegovoj porodici, kao dio dogovora, kada je on potpisao prvi ugovor 1978. godine sa Argentinos Juniorsima, živio je tu samo dvije godine, ali je dom ostao netaknut.

Sav novac od prodaje ulaznica biće uložen u obnovu kuće, a otvorio je za javnost još 2016. godine Alberto Perez, bivši menadžer Argentinos Juniorsa, koji skuplja sve Maradonine memorabilije.

Kuću je kupio 2008. godine za oko 82.000 funti, i to od žene koja je ovdje živjela od 1981. godine, kada je Maradona otišao u Boku.

“To je najromantičnija priča iz njegovog života, najbolje vrijeme. Mi smo ga podigli u Juniorsima, i ne možemo da zaboravimo šta je Diego značio klubu i susjedstvu. Na svjetskom nivou, svi znaju za nas zahvaljujući njemu”, rekao je Perez svojevremeno.

Perez je replicirao sve kako je izgledalo nekada u njegovom domu, čak je tu i stari gramofon koji je Diego slušao u svojoj sobi.

U muzeju se čak nalazi i prvi ugovor sa Argentinosima, koji je za njega morao da potpiše otac. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,