Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva gostujuća pobjeda: Ovakvu Slobodu želimo!

sloboda-gosk
Preuzmite sliku

U 28. Kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je uspjela osvojiti izuzetno važna tri boda u Gabeli pobjedom nad domaćinom 1:4

\"sloboda-gosk\"Ovakvu Slobodu želimo, jer do sada je Sloboda u svim gostujućim utakmicama postigla samo tri pogotka, a danas protiv GOŠK-a čak četiri. Rezultatom 1:4 deklasiran je GOŠK a osvojena su izuzetno važna tri boda.

Nakon što je domaći igrač Džafić pogodio za 1:0 u 28. minuti, gotovo sve nade u pozitivan rezultat pale su u vodu. Na sreću svih nas golom Zoletića u 41. minuti otišlo se na odmor a nada u povoljan rezultat je tim golom ponovo oživljena!

U nastavku pravi potez trenera Ibrakovića koji u igru uvodi Hasanovića a ovaj mu u 57. i 69. minuti golovima zahvaljuje na najbolji mogući način. Drugi Joker sa klupe je bio mladi Ribić koji je zapečatio sudbinu Gabelana prvim svojim a četvrtim golom za crveno-crne!

Na stadionu u Gabeli bilo je i par Tuzlaka, Fukara i prijatelja našeg portala koji su i pored zabrane gostovanja, slušali srce i na vlastitu odgovornost krenuli put daleke Gabele da podrže naše momke.

Predstoji utakmica sa Veležom i sada su šanse za opstanak mnogo veće i realnije, a domaćin se ovim porazom doveo u izuzetno tešku poziciju.

Iskrene čestitke momcima i treneru Ibrakoviću želi redakcija, tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: