Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prozivka na Tušnju: Slobodini fudbaleri počeli pripreme za nastavak prvenstva (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Fudbalskog kluba Sloboda danas su zvanično počeli pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a treneru Zlatanu Naliću na raspolaganju danas nisu bili svi igrači zbog opravdanog odsustva sa terena.

Nalić je u izjavi za medije rekao da su igrači od 10. decembra prolazili kroz individualni režim rada, kao i da su danas spremni 70 posto za sve ono što se nalazi ispred njih, tačnije proljetni dio sezone.

„Pripreme nastavljamo u kolektivnom duhu na stadionu Tušanj, a nastavak priprema će zavisiti od vremenskih prilika. Plan je da se ide zatim u Antaliju, ali to još uvijek nije potvrđeno”, rekao je Nalić.

Danas će biti poznat zvaničan raspored prijateljskih utakmica, a šef struke susrete će organizovati za tzv. dva tima koji će igrati paralelno.

Odlazaka s Tušnja će u narednom periodu sigurno biti, s obzirom na to da je određenim igračima potrebna bolja minutaža.

„Kurtalić je otišao u Zvijezdu Gradačac, dok postoje ponude za mlade igrače, ali nismo još odlučili da li ćemo ih pustiti. U pitanju su Mujkić, Čizmić, Hodžić, a najvjerovatnije i Todorović, koji je izrazio želju da negdje pronađe svoju minutažu“, izjavio je Nalić.

Kada je riječ o novim igračima, Nalić kaže da je u januarskom prelaznom roku teško naći igrače koji su prije svega dobri fudbaleri i koji imaju ispravan karakter.

„Imamo bodovni mir, nemamo stresa za dovođenje igrača, a ukoliko nađemo one igrače koji mogu da podignu ekipu na to ćemo se fokusirati“, dodao je Nalić.

Na današnjem prvom treningu Livanjčić, Ivetić i Ignjatović nisu trenirali iz opravdanog razloga, odnosno zbog bolesti.

Na Tušanj je ipak stigao kapiten Perica Ivetić koji se nada da će se ekipa dobro pripremiti za sve ono što ih očekuje na proljeće.

„Nadam se da će nastavak sezone biti uspješan. Igrači Slobode su na proteklim testovima pokazali da su profesionalci i da su dobro radili u toku pauze”, rekao je Ivetić koji smatra da bi pripreme u Antaliji bile od velikog značaja za sve fudbalere. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje