Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Protiv Finske u formaciji 4-3-3: Dvije opcije kao zamjena za Pjanića

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina će u subotu od 18.00 sati utakmicom protiv Finske nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Robert Prosinečki svjestan je da je Finska vrlo neugodan protivnik protiv kojeg se svaka ekipa lako može “okliznuti”. U prilog tome ide i informacija da nisu primili gol u pet posljednjih utakmica na svom terenu, te da kući nisu izgubili gotovo dvije godine.

Glavna tema svih analiza uoči ove utakmice je pitanje ko će zamijeniti Miralema Pjanića koji je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Grčke. U veznom redu Prosinečki praktično ima dvije glavne opcije – Cimirota i Vrančića.

Opcija sa Cimirotom bi reprezentaciji donijela još veću kontrolu sredine terena, ali bi opcija sa Vrančićem dala bolji protok dubinskih lopti prema našem napadu. S obzirom na dosadašnje iskustvo, te činjenicu da se reprezentativni fudbal odavno igra za bodove, a ne za ljepotu – pretpostavka je da će prednost dobiti Cimirot.

Što se tiče sastava za Finsku, trebao bi u formaciji 4-3-3 izgledati ovako: Šehić – Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Ćivić – Bešić, Sarić, Cimirot – Duljević, Višća, Džeko. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,