Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Protestno okupljanje: Fukare traže ostavku UO FK Sloboda, optužili i pojedine igrače za prodaju utakmice

Preuzmite sliku

Danas je uprava FK Sloboda održala vanrednu konferenciju za medije. Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, Sead Kozlić demantovao je dio ranije objavljenih informacija vezanih za stanje u klubu, ali se složio sa navodima o teškoj finansijskoj situaciji u klubu.

Predsjednik Upravnog odbora “Slobode” Sead Kozlić odgovarao je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u Tuzli na brojna pitanja u vezi sa medijskim napisima o stanju u tuzlanskom premijerligašu.

  • Danas u18:30 sati ispred zapadne tribine stadiona Tušanj, okupilo se oko stotinu navijača i simpatizera Slobode koji su javno iskazali nezadovoljstvo stanjem u klubu ali otkrili i svoja saznanja koja do sada nisu bila poznata javnosti.

    – Ni u bilo kojem slučaju ne podrzavamo ovu “Upravu”, želimo se ograditi i reći da ništa nemamo sa njima, mi smo samo navijači koji žele bolju slobodu i sa konačno ispravnom i poštenom upravom. Kao što već znate naš klub puni 100 godina postojanja ove godine, nadamo se da će nas ova nemila situacija oko kluba spojiti da započnemo konačno tu borbu protiv lopova, varalica, menadžera koji nam uništavaju klub zajedno sa svim dosadašnjim “predsjednicima”, u ranijem pozivu na protestno ukupljanje saopštile su “Fukare”.

  • Na okupljanju ispred zapadne tribine stadiona Tušanj, predstavnik navijača iznijeo je i teške optužbe na račun bivšeg rukovodstva i pojedinih igrača da su prodali utakmicu protiv GOŠK-a za iznos od 30.000 KM kojeg su kasnije podijelili.

    – Kada su u pitanju Zlatan Nalić, Senad Mujkanović, Muamer Adžem, Aleksandar Ignjatović i Perica Ivetić uzeli su 30.000 KM za utakmicu sa GOŠK-om, oni su podijelili taj novac. Ako želimo promjene moramo svi biti zajedno, pozivam vas da se okupimo u što većem broju naredni put, istakao je predstavnik navijačke skupine. (Tuzlanski.ba)

    Vezano: Perica Ivetić nakon optužbe navijača: Moj obraz nema cijenu i niko ga nikada neće isprljati! 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,