Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki uoči sutrašnje utakmice: Želimo biti prvi u grupi

Preuzmite sliku

Danas je na Winsdor Park stadionu u Belfastu održana press konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnje utakmice Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

Medijima je prvo obratio selektor našeg tima Robert Prosinečki, koji je pojasnio stanje u ekipi.

“Deficitarni smo u odbrani, ali mislim da ćemo to riješiti. Odradit ćemo danas trening i pokušati da nađemo najbolji tim kojeg imamo. Todorović je kažnjen i ne može igrati. Ćivić se oporavio i on će početi meč, pokazao je da jako dobro može odigrati. Nastić ima problema, ali ćemo ga probati oporaviti. Možda je bolje da ne igra kako bi bio spreman za Austriju”, rekao je Prosinečki, koji kaže da je cilj završiti prvi u grupi.

“Nisam u nedoumici, znam ko će igrati. Mislim da ćemo pružiti dobru utakmicu. Raduje nas ono što smo prikazali u prethodnim utakmicama, posebno protiv Koreje. Imamo talentovanu i dobru reprezentaciju i cilj nam je napraviti što bolje rezultate. Želimo biti prvi u grupi i da i tu imamo šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, ako nešto pođe po zlu”.

Dotakao se potom i protivnika.

“Jako dobro poznajemo Sjevernu Irsku. Igraju već treće kvalifikacije sa istim timom uz nekoliko promjena. To je dobra ekipa kojoj je malo falilo da ode na SP. Skautirali smo ih dobro, igrao sam protiv njih sa Azerbejdžanom, znam da imaju veliku motivaciju i očekuje nas dobra utakmica”, dodao je Prosinečki.

Utakmica između Sjeverne Irske i BiH igra se sutra od 15:00 sati po našem vremenu uz direktan prenos na Pink BH. (BiH.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje