Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Neka se Finska nama prilagođava

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je danas spisak igrača na koje će računati za kvalifikacijski susret protiv Finske (8. juna) i Italije (11. juna).

Na spisku očekivano nema Miralema Pjanića s obzirom na njegovu suspenziju zbog crvenog kartona, a prema riječima Prosinečkog postoji šansa da naš veznjak dobije samo jednu utakmicu neigranja, ako u UEFA-i “prođe” žalba Nogometnog saveza BiH. Novi igrači na spisku su: Vladan Kovačević, Mario Vrančić, Rijad Bajić i Smail Prevljak.

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vladan Kovačević (Sarajevo)

Odbrana: Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Salzburg)

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Elvis Sarić (Suwon), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Empoli), Stjepan Lončar (Rijeka), Mario Vrančić (Norwich), Deni Milošević (Konyaspor), Haris Duljević (Dynamo Dresden),

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul), Goran Zakarić (Partizan), Rijad Bajić (Istanbul) i Smail Prevljak (Salzburg).

– Nećemo plakati za Pjanićem. Koga nema, bez njega se mora. Optimist sam. Finci igraju tipični skandinavski stil, ali neka se oni prilagođavaju nama. U dobroj smo formi, imamo dobru atmosferu. Nećemo mi sada mijenjati nekakav sistem protiv Finaca. Imat ćemo 7-8 dana zajedno da odradimo neke treninge za Finsku i nadam se da ćemo ostvariti tri boda – rekao je Prosinečki, dodavši kako je juni mjesec najnezgodniji za igranje utakmica.

– I ja sam bio igrač. U junu mjesecu svi razmišljaju o nekim putovanjima, odmorima sa porodicama, tako da će to biti psihološki teška utakmica. Dobro je da poslije igramo sa Italijom, što je dodatan motiv da igrači manje razmišljaju o tome – dodao je naš selektor.

Prema riječima Roberta Prosinečkog, pod upitnikom su Rade Krunić i Gojko Cimirot koji su povrijeđeni, ali je moguće da se do utakmice sa Fincima oporave i zaigraju. Također, sigurno neće igrati napadač Elvir Koljić.

Bh. “zmajevi” se okupljaju 31. maja u Sarajevu, kada će početi sa pripremama za ove utakmice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,