Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Možemo biti zadovoljni turnejom u SAD-u

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na igre ‘Zmajeva’ na američkoj turneji.

Bh. fudbaleri su u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Meksika upisali jedan remi i minimalan poraz, a priliku da nastupe za reprezentaciju imali su uglavnom igrači iz domaćeg šampionata.

Svoje utiske u razgovoru za Sportske novosti iznio je Prosinečki, koji je Luku Menala naveo kao budućnost bosanskohercegovačkog fudbala.

“Vidjet ćemo još tokom prvenstva na koje se igrače može računati u najboljoj vrsti, koji mogu doći u obzir kao reprezentativci. Evo, recimo, mladi Marko Mihojević potpisao je za PAOK. Kad sagledam sve, zaista možemo biti zadovoljni turnejom u SAD-u. Vraćam se na utakmicu s domaćinima jer moram naglasiti da smo odigrali jako dobro. Također, prvo poluvrijeme protiv Meksika zaslužuje visoku ocjenu, u drugom je momke uhvatio umor. Ali to je logično, mnogo smo putovali, a u tri smo dana odigrali dvije utakmice. To je težak napor. Zato stalno apostrofiram da sam baš zadovoljan domaćim igračima”, rekao je Prosinečki

“Luka Menalo igrač je za Dinamo! Čvrsto stojim iza te svoje tvrdnje. Menalo je budućnost bosanskohercegovačkog fudbala. Ima tek 21 godinu, a već pokazuje vrhunsku kvalitetu. Zato kažem da je bez sumnje igrač za Dinamo, da može igrati na visokoj razini. Naravno, ja govorim svoje mišljenje, u Dinamu postoje ljudi zaduženi za dovođenje igrača. Menalo je, ne pretjerujem, protiv SAD-a odigrao utakmicu na vrhunskoj razini, a tu je razinu potvrdio i u 45 minuta protiv Meksika”, dodao je Prosinečki.

Prosinečki se osvrnuo i na prelazak Hajrovića u Dinamo Zagreb.

“U jednom je razdoblju Hajrović bio u reprezentaciji BiH. Vidim ga kao našeg reprezentativca. Jedno vrijeme nije igrao u Werderu, čak dosta vremena. Meni je kao izborniku jako dobro došlo što je potpisao za Dinamo, vjerujem da će se ondje pokazati u pravom svjetlu te da će kontinuirano igrati. Isto tako vjerujem da će u tom slučaju opet biti u reprezentaciji BiH”, zaključio je Prosinečki. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje