Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Momci su odigrali sjajno, u Grčkoj nemamo izbora, moramo pobijediti

Preuzmite sliku

Selektor našeg nacionalnog tima Robert Prosinečki imao je samo riječi hvale za nastup njegovih izabranika poslije ubjedljive pobjede protiv Finske od 4:1.

“Momci su odradili jedan veliki posao, odigrali su sjajno. Trčali su mnogo i ispoštovali sve što smo se dogovorili. Zasluženo smo pobijedili. BiH je dobro izgledala, u odbrani i u sredini. Kada želiš i kada radiš, onda dođu golovi. Odigrali smo odličnu utakmicu. Sada se moramo odmoriti i slijedi meč sa Grcima. Još ništa nije izgubljeno”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Ovaj susret je pokazao da momci mogu. Kvržić igra veoma dobro u Rijeci i s njim smo dobili jednu sigurnost. Po desnoj strani smo imali mnogo prilika. Čak smo i Gojak dao gol, koji je poništen zbog ofsajda. Drago mi je što se Hodžić vratio i pogodio. Izet je odigrao zaista odlično.

Zmajevi sada igraju sa Grcima, a Prosinečki očekuje tešku utakmicu.

“Grci su uvijek nezgodni. Ovdje smo vodili 2:0 i igrali briljantno, a na kraju smo mogli izgubiti. Oni će dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat. Imali su mnogo kikseva, kao što smo i mi. Neće nam biti nimalo lako, ali nemamo izbora, moramo pobijediti”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje