Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Često me vežu za turske klubove, možda se i vratim

Preuzmite sliku

Tokom boravka u Turskoj Robert Prosinečki dao je intervju poznatom Sabahu, u kojem se dotakao brojnih tema. Trener koji je u Turskoj poznat jer je sa uspjehom radio u Kayserispor. Za Sabah je prokomentarisao uspjeh reprezentacije Hrvatske.

– Teško je otići tako daleko. To je stvarno veliki uspjeh. Poznajem dobro kompletnu hrvatsku reprezentaciju, s nekim igračima imao sam priliku i sarađivati… Modrić je jedan od njih. Nastup u Rusiji je izvrstan, ponosan sam na to, rekao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na dane u Turskoj.

– To je posebna zemlja za mene. Ovdje sam uvijek uživao. Gledao sam naravno neke utakmice Turske. Mnogi turski igrači igraju u Evropi, ima tu dosta dobrih mladih igrača. Lucescu radi dobro i nema razloga da budete zabrinuti, dodao je, prenosi Fokus.ba.

Smatra da je Liga nacija odlična ideja.

– Ne slažem se sa Jurgenom Kloppom koji je rekao da je ovo bespotrebno. Nije tako. Logično mi je i to što je on rekao, jer mu česti odlasci igrača u reprezentacije stvaraju probleme. Ovo je takmičenje koje nudi nove mogućnosti, rekao je bh. selektor.

Sretan je što se mediji u Turskoj od vremena u Kayseriju interesuju za njega i njegov rad.

– Zahvalan sam vam na tome. Zadovoljstvo mi je. Možda se jednog dana i vratim. Često me vežu za turske klubove. Danas sam fokusiran na Bosnu i Hercegovinu, a cilj je plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je na kraju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: