Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Briga me je li neko Srbin ili Hrvat

Preuzmite sliku

Pobjeda, dva remija i poraz – to je učinak Roberta Prosinečkog na klupi BiH, u poslu koji je do sada najveći izazov njegove karijere.

Jučer je BiH bez pogodaka odigrala susret sa Senegalom u Le Havreu, a popularni Žuti se za Index.hrjavio oduševljen.

“Imamo velike ambicije. Na turneji u siječnju, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao računati na strance već samo na igrače iz domaće lige te na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi sam put imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u momčadi imaš Pjanića i Džeku, znaš što možeš napraviti. Naš cilj su kvalifikacije za sljedeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatrat ću ogromnim podbačajem.”

Ne petlja se u politiku, iako su ga u nju uvukli već u kampanji za selektora.

“I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu igrati za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja moliti neću nikoga. Baš me briga je li netko Srbin ili Hrvat. Igrat će mi samo oni koji žele igrati za BiH” izjavio je Prosinečki za Index.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje