Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prosinečki: Bilo je dosta grešaka, u ozbiljnim utakmicama to nam se ne smije događati

Preuzmite sliku

Selektor našeg državnog tima, Robert Prosinečki, zadovoljan je pobjedom protiv Bugarske (1:0), svojom prvom na klupi reprezentacije BiH, ali ističe i kako je pred njegovom ekipom još puno posla ako žele ostvariti bolje rezultate u bližoj budućnosti.

“Ponajprije, imali smo samo tri treninga. Tek se upoznajemo, trebamo se naviknuti, oni na moju ideju igre, na način rada. Svaki to trener radi ipak na drukčiji način. Važno je da sada i dosta razgovaramo, da postajemo cjelina. Kvaliteta je tu, samo treba raditi”, rekao je Prosinečki za “Večernji list”, pa progovorio o problemima svoje ekipe.

“Dijelovima prvog poluvremena jako sam zadovoljan. Ali bilo je i dosta grešaka, posebno u igri posljednje linije. Tu smo nekoliko puta suparnika gurnuli u priliku. U ozbiljnim utakmica to nam se nikako ne bi smjelo događati.”

BiH je u Razgradu slavila golom Kenana Kodre, sina Mehe s kojim je Prosinečki dio karijere proveo u Barceloni.

“Kodro je bio dobar i to ne samo zbog gola. Borio se, baš kao i Duljević. Bešiću nedostaju utakmice. Memišević prvi put igra na boku i moramo to imati na umu. Sada moramo razmišljati o Senegalu, a u tom susretu dobit će šansu i drugi igrači.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje