Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pronađeno tijelo u avionu kojim se vozio Emiliano Sala

Preuzmite sliku

Pronađen je avion u kojem je Emiliano Sala bio zajedno s pilotom Davidom Ibbotsonom, javio je Sky News u nedjelju. Danas AFP javlja da je u avionu pronađeno tijelo.

Još uvijek nije poznato da li je u pitanju tijelo pilota ili nogometaša.

Kao što je već objavljeno, privatni istražitelji koje je iznajmila Salina porodica su u nedjelju s dva broda locirali avion na dnu La Manchea.

  • Podsjetimo, avion koji je nogometaša prevozio iz Nantesa u Cardiff nestao je s radara 22. januara oko 20 sati navečer. Odmah se posumnjalo da se po velikom nevremenu srušio u olujno more, a nakon što je policija tri dana kasnije obustavila potragu, pokrenuta je privatna potraga za koju je preko interneta prikupljeno više od 300.000 eura.

    U sklopu nje je sinoć jedan od dva plovna objekta za traganje pronašao olupinu nestalog aviona na dnu kanala La Manche i to nešto više od 12 sati nakon što je pokrenuta podvodna istraga. Tim ljudi koji vode potragu suzio je područje pretraživanja na desetak kubnih kilometara.

    “Mogu potvrditi da smo pronašli olupinu nestalog aviona u kojem su bili nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson. Pronašla ju je moja ekipa u nedjelju ujutro. Porodice su o tome prve obavještene, a tim istražitelja će se o svemu službeno očitovati. Zbog poštovanja prema porodicama nestalih ne bih više govorio o cijelom slučaju. Sve detalje ćete doznati na vrijeme”, kazao je za Sky David Mearns, voditelj neovisne potrage za Salom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,