Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pronađeni grobovi na imanju Pikea od 20 miliona eura, detalji frapirali Španiju

Preuzmite sliku

Ako je i pokušao Gerardu Pique nikako ne polazi za rukom da ne bude u centru pažnje.

Rastao se sa Shakirom, trenutno su na sudu zbog toga ko će brinuti o djeci, dovode ga u vezi sa drugim ljubavnicama, učestvuje u teniskom svijetu, dobija kritike zbog toga što igra, pa zbog toga što ne igra, a sada su na njegovom imanju pronađeni grobovi, piše Nova.rs.

Već neko vrijeme navijači ne gledaju Piquea na isti način, govore da je prestar i da više nije onaj stari. Ipak, Španac je nedavno kupio parče zemlje sa namjerom da podigne luksuzni hotel.

To nije ništa novo jer stalno investira i ima velike planove, ali je čudno što je na tom imanju pronađeno čak 250 grobova. Ovu informaciju je prenijela španska „Marca“, a za sada se ne zna odakle grobnica na imanju od 20 miliona eura.

U toku su istraživanja koja će otkriti starost grobova, a o svemu je govorio i poznati španski arheolog Alberto Kumpijan.

„Otkrili smo 250 grobnica, od čega je većina bila prazna. Možda nisu nikada ni korišćene niti dovoljno vrijedne da bi se sačuvale. Ovo je jedna od najvećih nekropola u državi“, poručio je Kumpijan.

Po nekim informacijama bi Pique uskoro mogao da napusti Barcelonu, ali se ne zna gdje bi mogao da gradi sopstvenu budućnost. Infrastrukturnu budućnost za sada ne smije da gradi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,