Bez Ronalda u idealnih jedanaest SP-a u Brazilu
Foto: Tuzlanski.ba

On je stručnjak za slobodne udarce, a poznat je po golovima s velike udaljenosti, u stilu Franka Lamparda", napisao je kolumnista Ryan Bailey o "Zidaneu iz Zvornika"

Mirepjana32

„Bleacher report" američki sportski portal, prognozirao je najbolju ekipu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Iako se još ne zna koje će sve reprezentacije nastupiti u Brazilu, Bleacher Report je u idealnih jedanaest uvrstio dvojicu Belgijaca (Eden Hazard i Romelu Lukaku), te našeg „princa" Miralema Pjanića.

"BiH se nikad nije kvalificirala za veliko nogometno takmičenje, ali je trenutno neporažena u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i već gleda prema Brazilu. Veliki doprinos dao je Miralem Pjanić koji je postigao tri gola. Iako ima tek 23 godine, već je pet godina standardni reprezentativac sa 40 nastupa. On je stručnjak za slobodne udarce, a poznat je po golovima s velike udaljenosti, u stilu Franka Lamparda", napisao je kolumnista Ryan Bailey o "Zidaneu iz Zvornika".

Zanimljivo, u idealnoj ekipi je mjesto pronašao Argentinac Lionel Messi, ali ne i Portugalac Cristiano Ronaldo.

Idealnih jedanaest Svjetskog prvenstva u Brazilu:

Manuel Neuer (Njemačka), Jordi Alba (Španjolska), Raphael Varane (Francuska), Dante (Brazil), Mattia De Sciglio (Italija), Eden Hazard (Belgija), Miralem Pjanić (BiH), Cheick Tiote (Obala Bjelokosti), Jesus Navas (Španjolska), Leo Messi (Argentina) i Romelu Lukaku (Belgija). (Index.hr)