Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Produžen ugovor: Dušan Bajević selektor BiH do okončanja baraža za EURO

Preuzmite sliku

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (IO N/FS BiH) odlučio je produžiti ugovor Dušanu Bajeviću, selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

”Ugovor selektoru Bajeviću produžen je do okončanja utakmica baraža za EURO, obzirom da mu je važio isto tako i ranije, ali su utakmice odgođene zbog pandemije koronavirusa. Ukoliko se plasiramo na Evropsko prvenstvo bit će mu ponuđen novi ugovor”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH.

Odložene utakmice baraža za EURO trebale bi se igrati u periodu od septembra do novembra ove godine, o čemu će odluku donijeti Izvršni komitet Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) na sastanku 27. maja.

”Da, 27. maja, nadamo se, znat ćemo tačne datume odigravanja utakmica baraža. Postoje tri opcije koje se razmatraju. To je da se polufinale igra u septembru, te finale u oktobru. Odnosno oktobar-novembar ili čak obje utakmice u pet dana u novembru”, kazao je Džemidžić.

BiH će u polufinalu baraža za EURO igrati na zeničkom stadionu ”Bilino polje” protiv Sjeverne Irske. Ukoliko se plasira u finale, BiH će, takođe, biti domaćin u Zenici, a za protivnika će imati Republiku Irsku ili Slovačku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje