Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Problemi u hrvatskoj reprezentaciji tokom SP-a: Selektor Kalinića poslao kući

Preuzmite sliku

Dva dana nakon pobjede protiv Nigerije 2:0 u 1. kolu skupine D Svjetskog prvenstva, problemi u hrvatskoj reprezentaciji. Zlatko Dalić šalje kući nezadovoljnog Nikolu Kalinića.

Službeno, riječ je o bolnim leđima. Za sada je to priča koja stiže iz stožera. Dalićeva press konferencija je na rasporedu u 16:15 sati.

30-godišnji Solinjanin trebao je nastupiti protiv Nigerije, ali je selektoru rekao za bolove.

Umjesto Mandžukića u igru je u 86. minuti ušao nezagrijani Pjaca. Kalinić je nezadovoljan statusom u reprezentaciji i prema informacijama iz Rusije, odbio je igrati.

“Sve ćete znati sutra”, rekao je Dalić kad su ga u nedjelju pitali je li istina da je Kalinić odbio ući u igru.

Službene potvrde još nema, ali selektor je Kalinića danas poslao kući i Hrvatska nastavlja SP s 22 igrača, piše Index.hr.

Kalinića u nedjelju nije bilo na treningu, zajedno s Vrsaljkom i Kramarićem. Ljekar reprezentacije Boris Nemec rekao je da su Vrsaljko i Kramarić dobili udarce, a da Kalinić ima problema s leđima, ali da niko nije ozbiljnije ozlijeđen.

“Nema potrebe za nekim posebnim pretragama. Znamo uzrok”, rekao je Nemec.

Kalinić je navodno i na prijateljskoj utakmici s Brazilom iz istog razloga odbio ući u igru. Dalić je sve mirno prihvaćao, ali je očito izgubio strpljenje.

“Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora živjeti. U protivnom nema atmosfere. Ćorluka je nama bitan, a on je bez riječi prigovora prihvatio da bude pričuva”, rekao je Dalić na nedjeljnoj press konferenciji.

Kalinić (30) je za reprezentaciju debitirao u maju 2008. godine u prijateljskoj utakmici s Moldavijom, a za Hrvatsku je upisao 42 nastupa i 15 golova. Mjesec dana kasnije igrao je na Euru u Austriji i Švicarskoj, a bio je dio reprezentacije i na Euru 2012., iako nije odigrao ni minute. Nije išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali je bio na popisu za Euro u Francuskoj gdje je s golom i asistencijom zablistao u pobjedi protiv Španije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: