Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripreme pred mogući nastavak prvenstva: Sutra prozivka igrača FK Sloboda i testiranje na koronavirus

Preuzmite sliku

Nakon 66 dana prekida zbog pandemije koronavirusa, jučer je nastavljena Bundesliga, elitno fudbalsko takmičenje u Njemačkoj. I klubovi u Bosni i Hercegovini su se polako počeli okupljati i pripremati po posebnim uputama nadležnih, a nastavak prvenstva moguć je 6.juna.

Kako je za RTV7 potvrdio šef stručnog štaba FK Sloboda Gradimir Crnogorac, u tuzlanskom klubu će sutra svi biti testirani na koronavirus, nakon čega će početi sa trenažnim procesom.

“Naš klub je od sutra ponovo u pogonu na našem stadionu. Treninzi će se odvijati u grupama nakon više od 2 mjeseca. Svi znamo kakav je ovo bio udar na sve grane života, tako i našeg sporta. Nadam se da ćemo sutra dobiti više nekih informacija o tačnom nastavku prvenstva, a naše je da sutra dođemo, okupimo se i počnemo da radimo, da izvršimo testiranje igrača na korona virus i da slijedimo upute Nogometnog saveza BiH”, riječi su šefa stručnog štaba ‘crveno-crnih’.

“Tokom ove prinudne pauze, igrači su radili online treninge, bili smo u svakodnevnom kontaktu sa njima, međutim to nam ništa ne mroa značiti dok sutra ne vidimo u kakvom su stanju. Ono što sam siguran jeste da su željni i da jedva čekaju da izađu na zeleni teren da počnemo da radimo svi zajedno,” riječi su Gradimira Crnogorca.

Trener kluba sa Tušnja također je istakao da je klub napustio fudbaler Marko Marinković koji je sa Slobodom sporazumno raskinuo ugovor.

“On je izrazio želju da se vrati kući u Srbiju, da bude sa svojima. Ja se Marku zahvaljujem na profesioalnom i korektnom odnosu”, dodao je Crnogorac.

Ostatak razgovora sa trenerom Slobode poslušajte u video prilogu RTV7. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje