Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prije i poslije: Stranac u Modrićevom dresu usred Beograda

Preuzmite sliku

Euforija oko Svjetskog nogometnog prvenstva zahvatila je nogometne fanove širom planete, pa tako i turiste iz Evrope koji ovih dana putuju regijom.

No, jedan turist u Beogradu nije znao kako u tom gradu baš nije pametno nositi hrvatski dres.

Srpski tabloid Informer javlja kako internetom kruži fotografija jednog mladića, očigledno stranca, kako sjedi u Modrićevom dresu na Senjaku, dijelu Beograda koji je poznat kao leglo Delija, navijača Crvene Zvezde.

Na fotografiji se jasno može vidjeti kako stranac sjedi u Modrićevom crnom dresu, a iza njega se vidi niz zidića koji su ofarbani u bar boje Crvene Zvezde (crveno-bijelo boju) i na kojima piše Ultra Boys, što je podgrupa Delija u kojoj su uglavnom stariji pripadnici beogradske navijačke grupe.

Mladić koji je bio s njim u društvu, piše Informer, očito nije pazio na to u koji dio grada zalazi u “problematičnom” dresu.

Na kraju je završilo očekivano. Prema pisanju spomenutog portala, nedugo nakon pojavila se fotografija starijeg muškarca s uzdignuta tri prsta i istim dresom Modrića u svojim rukama, kojeg su očito skinuli s njega, uz poruku: “Pola sata kasnije”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,