Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijateljski meč: Tuzla City pobijedio Otrant

Preuzmite sliku

U prvoj utakmici na pripremama u Ulcinju, nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su danas lokalni klub Otrant, člana druge crnogorske lige rezultatom 3:1 (2:1).

Strijelci za ekipu iz Simin Hana bili su Crnkić u 33., Ubiparip u 38. te Murga u 87. minuti iz slobodnog udarca. Jedini pogodak domaći nogometaši postigli su u 30. minuti sa 11 metara. Ovo je treća pripremna utakmica Tuzla Cityja i treća pobjeda.

Trener Slobodan Starčević u startnu postavu odredio je sljedeće igrače: Fejzić – Čomor, Brekalo, Kojić, Bevab – Hasanović, Stjepanović – Crnkić, Hajrović, Zlatković – Ubiparip.

U drugom dijelu Starčević je izvršio dosta izmjena, a unatoč brojnim prilikama, postignut je samo jedan gol.

U drugom poluvremenu igrali su: Nurković – Čomor, Musić, Brekalo, Šarčević – Trumić, Karjašević – Murga, Stojčev, Hasanbegović – Mujić.

Minutu prije kraja susreta Mujić je dobio crveni karton. Narednu utakmicu u Ulcinju ekipa Tuzla Cityja igra 9. februara protiv Radnika iz Bijeljine (15:00 sati).

Na oproštaju od Antalyje Široki Brijeg upisao je uvjerljivu pobjedu protiv južnokorejskog Pohanga. U prijateljskoj utakmici bilo je 3:0 za Široki.

Dvostruki strijelac bio je Franjić, u 15. minuti iz jedanaesterca i u 40. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Turčin u 56. minuti.

Bila je to peta pripremna utakmica Širokog u Antalyji. Ekipa s Pecare upisala je dvije pobjede identičnim rezultatom 2:1 nad slovačkim Trenčinom i moldavskim Sheriffom, utakmica s Dinamom iz Tbilisija završila je bez golova, a jedini poraz izabranici Goce Sedloskog doživjeli su u susretu s danskim Randersom (1:3).

Ekipa se 9. februara vraća u Široki Brijeg gdje će obaviti završne pripreme za nastavak domaćeg prvenstva. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: