Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijateljska utakmica: Zmajevi protiv Egipta na Grbavici?

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. marta mogla bi odigrati prijateljsku utakmicu sa Egiptom na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Kako su potvrdili u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, u toku su pregovori sa Egipćanima, a eventualni dogovor oko odigravanja susreta mogao bi biti postignut tokom naredne sedmice.

U N/FSBiH kažu i da su ”relativno blizu dogovora, te da im je želja da se utakmica odigra na Grbavici”, stadionu čija će istočna tribina do tada biti izgrađena.

BiH je protiv Egipta igrala i u pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U martu 2014. godine, Egipćani su u Innsbrucku (Austrija) pobijedili Zmajeve, rezultatom 0:2.

Ukoliko bude postignut dogovor sa Egiptom, nacionalni tim BiH u Sarajevu igrat će prvi put poslije augusta 2013. godine kada je na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” poražen od Sjedinjenih Američkih Država – 3:4.

Tri dana prije mogućeg odigravanja susreta sa Egiptom izabranici selektora Mehmeda Baždarevića na zeničkom stadionu Bilino polje sastat će se sa Gibraltarom u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018. Poslije četiri kola, BiH je treća u grupi H sa sedam bodova, pet manje od Belgija i tri od Grčke. Kipar i Estonija imaju po tri, dok je Gibraltar bez bodova. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,