Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji “FK Sloboda” podržavaju četvorogodišnji plan predsjednika Husića

Preuzmite sliku

UG Prijatelji FK Sloboda s optimizmom je dočekalo najavu projekta “Zlatna karika” čiji je cilj kroz ciklus 2015-2019 dočekati 100-godišnjicu našeg kluba u novom i morednom ruhu.

Prije svega nas raduje činjenica da FK Sloboda je razradila četvorogodišnji strateški plan, a nakon što smo detaljnije upoznati sa pojedinim dijelovima projekta možemo samo konstatovati da se radi o neophodnim koracima na putu jake i stabilne Slobode.

Sasvim je očigledno da naš klub, na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem, ima za cilj moderan i pro-evropski klub koji će u budućnosti spremno dočekivati svoje obaveze i odgovornost. Posebno imspresionira činjenica da trenutno vodstvo kluba se hvata u koštac sa posljedicama iz prošlosti. Vjerujemo da će se svi “slobodaši” složiti sa mišlju da 100 godišnjica kluba treba da bude dočekana u pozitivnom i slavljeničkom ambijentu, u kojem će svi svi navijači i simpatizeri kluba biti zadovoljni, tradicija kluba sa živućim bivšim igračima biti promovirana, odnos sa povjericima i partnerima bezprijekoran, a upravo to su samo neki od indikatora projekta “Zlatna karika”.

Obaveze svih “slobodaša”, a prije svega lokalne zajednice na čelu sa Gradom Tuzla te Tuzlanskim kantonom da svom u punom kapacitetu budu dio realizacije ovog projekta.

FK Sloboda posljednjih par godina predstavlja otvoreni i iskreni sportski kolektiv čiji ideja i rad su dokaz da predani entuzijazam ima rezultate te može biti primjer funkcioniranja. Jednostavno, “Zlatna karika” je program koji mora i samo mora biti realiziran. FK Sloboda i njenih 96 godina postojanja je pitanje časti svakog “slobodaša”, pitanje časti grada Tuzle.

Ovo je prilika da nastavimo gdje su naši sugrađani počeli 1919. godine. Prilika koja se ne smije i ne može propustiti.

Ostanite sa nama i volite Slobodu, navodi se u saopštenju UG “Prijatelji FK Sloboda”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje