Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelji FK Sloboda: Vrijeme je za uzbunu u Rudarskoj br.2

Preuzmite sliku

Udruženje građana “Prijatelji FK Sloboda” Tuzla jučer je obilježilo prvu godišnjicu svog rada u novim prostorijama na adresi Patriotske lige br.4.

Tokom mini svečanosti u prostorijama Udruženja sumirani su rezultati rada i sve aktivnosti koje su članovi UG-a sporeveli s ciljem pomoći FK Sloboda.
Također, na vanredno održanom radnom sastanku doneseno i je i nekoliko zaključaka od kojih je jedan i saopćenje za javnost vezeno za trenutno stanje u FK Sloboda.

UG „Prijatelji FK Sloboda“ Tuzla izražava veliku zabrinutost zbog trenutne pozicije na tabeli FK Sloboda, smatramo da je vrijeme za veliku „uzbunu“ u Rudarskoj br.2 kako bi se stanje na tabeli što hitnije popravilo jer su svi alarmi već odavno upaljeni.

Ovom prilikom pozivamo sve strukture od Upravnog odbora, sportskog direktora, trenera i njegovih saradnika, predsjednika Skupštine kao i Grad Tuzlu na čelu sa gradonačelnikom Imamovićem i njegovim saradnicima da što hitnije reaguju i iznađu način da Sloboda prevaziđe očiglednu krizu i u nastavku prvenstva obezbijedi opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Ukoliko članovi našeg Udruženja na bilo kakav način mogu da pomognu u prevazilaženju krize u FK Sloboda istima stojimo na raspolaganju svim svojim resursima i kapacitetima.

Fudbalere Slobode pozivamo da već u subotu u utakmici protiv Krupe poprave utisak na terenu u odnosu na prethodne mečeve jer vjerujemo da kvalitet koji posjeduju puno je bolji od trenutnog bodovnog salda i pozicije na tabeli.

Sloboda je klub koji će uskoro obilježiti 100 godina postojanja i mi kao iskreni prijatelji Slobode želimo da taj značajni jubilej proslavimo sa Slobodom na Europskoj sceni a ne sa Slobodom ponovo u nižem rangu takmičenja.

Na kraju svima jasno želimo poručiti da Sloboda kao najstariji stanovnik našega grada mora biti iznad svih i svačijih interesa.

Također, pozivamo i sve „internet navijače“ da umjesto komentarisanja igre i rezultata Slobode na forumuma i društvenim mrežama dođu na Tušanj, kupe ulaznicu i daju podršku našim fudbalerima koja im je u ovim teškim trenutcima itekako potrebna, navodi se u saopćenju UG “Prijatelji FK Sloboda” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje