Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Priča koja baca veliku ljagu na Ibrahimovića: Nikada sebi nije oprostio što je ispao “miš”

Preuzmite sliku

Došao sam kao kralj, odlazim kao legenda, kazao je Zlatan Ibrahimović na oproštaju od navijača Paris Saint-Germaina. I zaista, malo je fudbalera koji su za života stekli status legende, koje podjednako vole i poštuju navijači bez obzira koji klub nose u srcu.

Ibra poseban status ima među fanovima sa prostora bivše Jugoslavije zato što je Šveđanin “prototip balkanskog muškarčine”. A da li je to tako?

Poznati švedski novinar David Lagercrantz 2011. objavio je biografiju “Ja sam Zlatan Ibrahimović” o životu i djelu bivšeg igrača Ajaxa, Juventusa, Barcelone i Milana. Biografija je zabilježila ogroman uspjeh što potvrđuje činjenica da je prodata u milionskom tiražu. Knjiga je puna zanimljivih detalja, od Ibrinog odrastanja u zloglasnom dijelu Malmea i svih “preduslova” da postane vođa bande do pokušaja “ovog Bosanca” da integriše cijelu Švedsku. U knjizi su navedeni brojni sukobi Ibrahimovića sa svijetom jer on ni pred kim nije obarao glavu i povlačio se. I zato ga volimo…

Međutim, jedan detalj iz knjige je “slučajno” prošao nezapažen, a baca veliku ljagu na gorostasnog fudbalera. Radi se o periodu kada je Ibrahimović nastupao za Inter.

Ibrahimovićev najstariji sin Maximilian je od rođenja bio veoma bolesno dijete. Brojne dane je proveo na liječenjima po bolnicama. Sadašnji fudbaler Manchester Uniteda otkrio je kada mu je bilo najteže zbog sinove bolesti.

Ibra je jedan dan pred vrlo važan meč koji je igrao njegov Inter dobio poziv od supruge Helene Seger da mu je sin završio na aparatima i da mora na operciju. Situacija je bila vrlo ozbiljna. Umjesto da odmah otrči do bolnice popularni fudbaler je odigrao meč, a tek onda se zaputi prema bolnici. Ali, kada je vidio sina kojem su “cijevi virile iz nosa i tijela”, Ibrahimović je odlučio da nema snage ostati u bolnici.

Pogledao sam njega, zatim u Helenu, šta mislite. Da li sam bio onaj čvrsti momak iz Rosengarda?“, zapitao se Ibra i nastavio:

“‘Volim vas dvoje’, rekao sam. ‘Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Poludjet ću. Zovi me za sve što treba’, rekao sam i pobjegao odatle“.

Priznao je da se uspaničio i ostavio ženu samu, u stranoj bolnici, sa bolesnim sinom.

Mrzio sma bolnicu više nego ikad, odvezao sam se u hotel, u svoju sigurnsot i igrao Xbox. To me smiruje u ovakvim situacijama“, otkrio je.

Operacija je prošla uspješno. Maximilianu je ostao ožiljak na tijelu, Ibrahimoviću na duši. Nikada sebi nije oprostio što je ispao “miš”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje