Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pretučeni sudija Agan Ramić: Napali su nas igrači, komesar za bezbjednost, zaštitari…

Preuzmite sliku

Na utakmici Prve kantonalne lige TK, između Trešnjevke iz Maoče i Mladost iz Gornjih Živinica, pretučene su sudije, i to Agan Ramić, Amir Husić i Emir Babajić.

Bez zaštite

Utakmica se igrala u Koraju jer je Maoča već ranije kažnjena, a kako su ranije objasnili iz NSTK, utakmica nije trebala biti ni odigrana.

– Utakmica nije trebala biti ni odigrana, jer se ne primjenjuju dosljedno odluke Saveza. Neki klubovi igraju na istoj općini, dok je Trešnjevka Maoča promijenila općinu. Utakmica je odigrana u Republici Srpskoj, na terenu kluba Druge kantonalne lige, što prema propozicijama NSTK nije moguće. Trebala je biti odigrana na stadionima koji su primljeni za Prvu kantonalnu ligu TK, kazali su iz NSTK.

Sudija Agan Ramić za Avaz objasnio je šta se sve dešavalo na pomenutom stadionu, te ističe kako ga najviše pogađa to što organi reda koji su bili zaduženi za sigurnost sudija, nisu ni prstom pomakli da zaštite njega i kolege.

– Gosti su poveli 0:2, došlo je do nervoze, jedan igrač je fizički nasrnuo na mog asistenta, a ja sam htio da ga udaljim da ga ne povrijedi. U tom je nastao haos, i flaša je doletjela van terena, uletio je neko iz publike, ja sam počeo da trčim prema svlačionici gdje me je sapleo komesar bezbjednosti, tu je bilo i “cipelarenja”, udaranja. Ušao sam unutra, ostali su izašli vani, ja sam se zaključao u svlačionicu, a sve je to posmatrala policija RS-a. Međutim, niko nije reagovao, prisjeća se sudija Ramić.

Vezano | Haos na utakmici Prve kantonalne lige TK: Navijači napali i pretukli sudije 

Otišli u pratnji policije

– U međuvremenu nekoliko domaćih igrača nastavilo je da provaljuje unutra. Ima tu još jedna pomoćna prostorija s nekim nabacanim stvarima u koju sam ušao. Oni su odvalili prva vrata, iz štoka su ih izvalili. Znači tukli su nas, igrači s brojevima  2, 4 i 8, i još jedan koji je skinuo dres, zatim komesar, redari… oni koji nas trebaju zaštiti, priča nam Agan.

– Zaštitili su nas domaći kapiten i još jedan igrač kojeg znam od ranije, da njih nije bilo dobili bi još batina. Inače, ovaj domaći tim je bio mnogo lošiji, od prve minute su udarali, nisu ni htjeli fudbal igrati. Poslije smo otišli uz pratnju policije u Čelić, u hitnu, pa se vratili na stadion gdje je policija vršila uviđaj. Bilo je i materijalne štete, meni je vozilo oštećeno. Leđa su mi “šarena” od udaraca, zaključio je sagovornik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,