Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Presudila želja i iskustvo: Italijani očitali lekciju Belgiji (VIDEO)

Preuzmite sliku

Belgijski selektor je od prve minute poslao najbolje igrače koje je imao na raspolaganju, a zanimljivo je da je za svih 11 iz prve početne postave ova utakmica bila debitantska na Evropskim prvenstvima.

Italijanski kapiten Gigi Buffon je zaigrao u svojoj 157. utakmici u dresu reprezentacije. A prvu je intervenciju imao u devetoj minuti kada je sjajno s distance tukao Radja Nainggolan, ali iskusnog golmana nije uspio iznenaditi.

  • italija-belgija-euro-2016-1
  • Nakon toga se nastavila izjednačena igra. Obje su ekipe djelovale izrazito koncentrirano. Belgijanci su pokušavali uspostaviti kontrolu svojom igrom, ali su Italijani tradicionalno sigurno izgledali u obrani.

    I onda su u 32. minuti Italijani iznenadili protivnika! Nakon što su pola sata čekali strpljivo, jedna odlična lopta je promijenila sve. Leo Bonucci je poslao savršeno dugo dodavanje, Toby Alderweireld je zakazao u obrani, pustio je Giaccherinija koji je ostao sam ispred Courtoisa i bez problema je pospremio zicer u mrežu.

    Nakon toga, krenula je ofanziva Belgijanaca,  ali čvrstom defenzivom  Italijani su odbijali sve belgijske pokušaje napada, a iz kontri su bili prilično opasni.

    Candreva je lijepo asistirao Pelleu koji je rutinski zakucao loptu u mrežu belgijskog golmana poslije kvalitetne kontre. U potpunosti zaslužena pobjeda Italije, iako je Belgija prije početka utakmice bila veliki  favorit.


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,