Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo Fabian O’Neill, legendarni fudbaler Urugvaja

Preuzmite sliku

Fudbaler Fabian O’Neil preminuo je u 49. godini.

Rano u nedjelju ujutro primljen je u bolnicu zbog unutrašnjeg krvarenja izazvanog dugogodišnjom bolešću jetre sa kojom se, zbog neurednog života i konzumacije alkohola, borio od 2016. godine. Tokom dana mu se stanje samo pogoršavalo, pa je pao i u komu malo prije nego što je preminuo.

O'Neill je karijeru počeo u Nacionalu, a nastupao je još za Cagliari, Juventus, Perugiu, da bi karijeru 2023. godine završio u Nacionalu. Sa Juventusom je osvojio titulu prvaka Italije, a isto je učinio i sa ekipom Nacionala.

Ostat će, između ostalog, upamćen i po tome što je sav novac, 14 miliona dolara, potrošio, kako je sam tvrdio na “spore konje i brze žene“.

“Kada sam potpisao za Juventus od idola ekipe pretvorio sam se u najgoreg igrača, jer su oko mene bili fenomeni kao što je Zidane. Samo zbog njega sada navijam za Real. Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat“, pričao je godinama kasnije. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje